החללית בראשית כמעט נחתה לפני שבוע על הירח. ב 22:05 כשהתחיל תמרון הנחיתה היתה התרגשות עצומה ותוך 20 דקות, אכזבה גדולה, נכשלנו. הרבה ילדים הוזמנו לעמדות צפייה מיוחדות שנפתחו ברחבי הארץ שהמרשימה מכולן היתה בבית הנשיא. לילדים העברנו מסר חינוכי חשוב, אם תחלמו, בתחום המדע כמובן, אז כאן במדינה שלנו, נוכל להפוך את החלום שלכם להישג משמעותי.

כשאנו המבוגרים הבנו שנכשלנו, לא נתנו להבעת האכזבה העמוקה לשהות זמן רב על פנינו ומיד עברנו לחיוכים ודברנו על נצחון. אכן היה זה הישג אדיר, החללית שלנו הצליחה להגיע למרחק 400 אלף ק"מ מישראל ולמפתן הירח והנשיא אמר "לא הגענו אבל ניסינו".

תובנות gamification לחינוך ילדים

הילדים הבינו כי הניסיון חשוב, זו תובנה שאינה חדשה עבורם. כשהם משחקים במימד הדיגיטלי הם חווים כשלונות ואינם מפסיקים לנסות ולנסות עד שמנצחים ועוברים לרמה הבאה.
וראש הממשלה הוסיף: "אם אתה לא מצליח אתה מנסה שוב – בעוד 3 שנים חללית ישראלית תנחת על הירח".
אנחנו הסכמנו והפנמנו, נחכה שנתיים, שלוש כמה שנצטרך וננצח. אבל כאן קיים קושי אצל הילד, הכשלון הוא לא נורא, ננסה שוב אך שלוש שנים כדי לנסות שוב ?! זה בלתי נתפס.
גם אם הנצחון יבוא עוד 3 שנים, כדאי להראות לילדים נצחונות קטנים בדרך: נתחיל בפרסום ההישגים שכבר היו במסע: השיגור המוצלח, התמרונים הראשונים שבמהלכן התקבעה החללית במסלולו האליפטי, תמרון לכידת הירח. חתימה על חוזה עם חברה גרמנית. ונמשיך בפרסום הנצחונות הקטנים שתעבור בראשית 2 בדרכה לנחיתה מוצלחת על הירח: נתחיל בהבנת התקלה, מציאת הפתרון, גיוס התקציב ועוד הרבה הישגים שיקרו במהלך השנתיים הבאות עד לנחיתה הרכה.

פורסם על ידי Gilor Gal

גילור גל היא מומחית Gamification

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *